Esquí al Canada
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació de l'esquiada al Canada
     
Com Anar-hi

Per arribar a Whistler el millor es agafar un vol fins a Vancouver que surti d'una capital europea amb vols a Barcelona. Es va elegir KLM i francament tenen un bon servei.

Arribats a Vancouver s'ha d'agafar un autobús, al mateix aeroport, que fa el trajecte fins al complex hivernal. Allà unes furgonetes et porten als apartaments que hagis llogat. El nostre era el Marketplace Lodge, just al costat d'un extraordinari supermercat, a deu minuts caminant del centre del “poble” i a un quart de les instal·lacions.

Els apartaments son amplis amb rentadora, rentaplats, neteja de l’apartament a mitja estada i un equipament, en general, molt complert.

Una alternativa per al desplaçament seria llogar un cotxe per fer el camí d’anada i tornada, però durant la setmana normalment estarà parat.


Informacions Útils

Per anar a esquiar el mes recomanable es agafar un autobús que passa per darrera dels apartaments i que et deixa al costat mateix de les pistes. Si el lloc d'estada es diferent, l'autobús fa múltiples parades i segur que n'hi ha una ben a prop d'on es viu.

L’estació es un poble artificial molt ben organitzat. Tot es a l’abast de la mà o bé hi ha transport públic que hi porta. Del poble és te accés a dos entornsper esquiar: Whistler i Blackcomb. Cada un d’ells es una muntanya, situades una al davant de l’altra amb un remuntador per a cada un d'ells que comença al mateix lloc. Per anar d’un domini a l’altre s’ha de passar sempre per la cota més baixa.

Hi ha pistes per a tots els nivells i molts fora pistes simples, complicats i molt complicats. Es una estació molt gran però agradable per esquiar-hi. Al pic de l'hivern els remuntadors tanquen a les 3 del migdia.

En una estada organitzada es contracten sis nits i cinc dies d’esquí. El sisè dia es pot destinar a fer heli-esquí (n’hi ha una gran oferta) o simplement a passejar pels parcs que envolten l’estació.

Hi ha una gran oferta gastronòmica tant de restaurants com bars, però l’opció del supermercat amb menjar de primera qualitat i plats pre-cuinats es molt tentadora.

 

Fent Ruta

Es pot optar per anar alternant els dos dominis cada dia, o dedicar dos o tres dies a fer-ne un de sencer i continuar amb l’altre.

Dia 1
Viatge BCN (06:25) - Amsterdam (10:35) - Vancouver (11:40) - Whistler (13:00)
Dia 2
Esquí a Whistler. Intentar compendre l'estació
Dia 3
El mateix amb Blackcomb. Descoberta de la glacera. S'ha de caminar!!!
Dia 4
Mal temps!!! Aprofitem per passejar i descobrir el poble i els seus voltants.
Dia 5
Tornem a Blackcomb. Ens haviem deixat el 7Th Heaven, realment es de somni.
Dia 6
Refem Whistler. Haviem de repetir la cadira "Garbanzo Express" i baixar la "Dave Murray Downhill"
Dia 7
Ens dediquem al turisme
Dia 8
Viatge Whistler - Vancouver

Deixem els esquís a la consigna de l'aeroport i lloguem un cotxe per anar fins a la Illa Vancouver. Agafem el ferry al costat de l'aeroport (Tsawwassen) que ens porta fins a Swartz Bay, al costat de Victoria.

Dormim a l'Hotel Swans Victoria's Art Hotel
Dia 9
Turisme per Victoria i els seus voltants.

Anem cap al Pacific Rim National Park. El nostre destí es el poble de Tofino. Pasem per Port Alberni i el Cathedral Grove, un bosc amb arbres inmensos.


Sopem al Schooner Restaurant

Dormir Duffin Cave Resort Hotel

Dia 10
Visitem e l Pacific Rim National Park. Plou de forma important i acabem xops. Hem de tornar a Tofino i pendre un té calent.

Esmorzar al Tin Wis Resort

Sopem al Rain Coast Cafe

Dormir Duffin Cave Resort Hotel
Dia 11
Anem cap a Ucluelet. Ensopeguem un temporal de mar important. Tornem passant per Port Alberni i el Cathedral Grove en direcció a Nanaimo per agafar el ferry cap a Vancouver. Fem el trajecte Nanaimo - Horseshoe Bay.

Esmorzar al Tin Wis Resort

Sopem al Kitto Japanese House

Dormir - Georgian Court Hotel
Dia 12
Tenim una mica de temps i aprofitem per donar una volta per Vancouver (el Downtown i el Parc Stanley)

Viatge Vancouver (13:25 del dia 2 de febrer) - Amsterdam (08:15 del dia 3 de febrer) - BCN (11:45 del dia 3 de febrer)