El Canal del Midi en bicicleta
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació Canal lateral del Garona
     
Com Anar-hi

Tenim l'opció d'anar-hi en tren o en cotxe. En el segon cas és senzill, autopista fins a Toulouse passant per Perpinya. En el primer cas cal agafar el tren Barcelona - La tour de Querol i allà fer canvi per un tren que vagi cap a Toulouse, n'hi ha tres o quatre cada dia i els horaris són bastant assumibles amb una espera d'uns 40 minuts a l'estació.

Per a la tornada cal agafar un tren a Sete fins a Port-Bou i esperar en aquesta estació un tren regional cap a Girona, Granollers i Barcelona. En aquest cas n'hi ha uns quants més.


Informacions Útils

Hi ha força informació sobre aquesta ruta, la podem trobar a:


- www.canalmidi.com

- http://www.canalmidi.com/aufildlo/plangene.html

- http://www.af3v.org/

- www.rutesrares.com

o buscant per Internet qualsevol experiència personal. L'associació de ciclistes de Toulouse edita una guia molt complerta sobre el recorregut, sinó a les llibreries es troben múltiples guies.

Ajustar el kilometratge i les etapes és fàcil ja que al llarg del camí trobem pobles i ciutats on sempre acostuma a haver-hi un lloc per dormir, sigui hotel o casa rural. La nostra ruta ens va permetre pedalar al matí i deixar la tarda per a visitar el lloc d'arribada ja que vàrem fer coincidir les etapes amb llocs més o menys interessants.

En general tot el trajecte, excepte la darrera etapa, és ombrejada gràcies als plàtans que hi ha plantats al costat del canal. En aquests moments els estant talant, ja que tenen una malaltia, però l'ombra hi continua sent.

El camí de sirga està bé. L'inici està asfaltat (uns 50 Km) i la resta terra compactada força rodadora. En algun dels trams hi ha arrels que fan incòmode el pedaleig. Aconsellable bicicleta VTT amb neumàtics amb banda central llisa.

Pel tema dinar no cal preocupar-se massa, sempre trobem una "guingueta" o un petit restaurant a l'hora de menjar. Si ho preferiu podeu agafar un entrepà en un forn del lloc de sortida i us permetrà parar en el moment que ho desitgeu.

 

Track GPS

Els tracks son els originals capturats durant el viatge sense cap retoc.

 

Fent Ruta
Dia 1

Toulouse - Montesquieu · Lauragais - Dilluns 25-06-2012

Sortida 17:30 - Arribada 19:00 - Hores pedalades 1:30

Kilòmetres - 40,00

 

Sortim de l'estació, anem a buscar el canal (just al davant) i comencem a pedalar cap a la dreta en direcció als Pont Jumeaux, inici del canal del Midi i del canal lateral de la Garona.

Un cop hi arribem fem quatre fotos i a pedalar, cal travessar quasi tot Toulouse per una pista força correcte i un cop sortim de la ciutat seguim pel camí de sirga totalment asfaltat.

A una hora més o menys raonable comencem a buscar allotjament i acabem en un lloc encantador que porten una parella. Més o menys hem acomplert els objectius del dia.

 

Dinar Entrepà al tren

Sopar Maison d'Hôtes de Bigot - Montesquieu · Lauragais

Dormir Maison d'Hôtes de Bigot - Montesquieu · Lauragais

Dia 2

Montesquieu · Lauragais - Castelnaudary - Dimarts 26-06-2012

Sortida 09:13 - Arribada 14:50 - Hores pedalades 2:54

Kilòmetres - 42,00

 

Fem un bon esmorzar i enfilem cap al nostre objectiu: Castelnaudary. No tenim cap incidència, sols remarcar que si teniu gana al lloc del dinar fan una estupenda "Cassoulette".

Avui, just després de Port-Lauragais, cal anar a veure el llac que alimenta el canal, una mica abans de passar pel lloc on les aigües van cap a l'Atlàntic o el Mediterrani.

A Castelnaudary el canal forma un gran llac, molt agradable per passejar-hi, és un bon final d'etapa.

  

Esmorzar Maison d'Hôtes de Bigot - Montesquieu · Lauragais

Dinar Le Relais Riquet - Port Ségala

Sopar Pizzseria Il Gondolier - Castelnaudary

Dormir Hotel du Canal - Castelnaudary

Dia 3

Castelnaudary - Carcasonne - Dimecres 27-06-2012

Sortida 09:54 - Arribada 14:00 - Hores pedalades 2:45

Kilòmetres - 43,00

 

Etapa sense història. Sols comentar que just després de comprar l'entrepà a Villesequelànde vàrem trobar una casa de rescloser convertida en restaurant que feia molt bona pinta. Crec que aquell dia ens vàrem equivocar.

Val la pena arribar d'hora a destí, la ciutat és un lloc molt turístic i agradable per a passejar-hi. La ciutat antiga mereix una visita. Com a final d'etapa excel·lent.

 

Esmorzar Hotel du Canal - Castelnaudary

Dinar Entrepà en ruta

Sopar Auberge Dame Carcasse - Carcasonne

Dormir Hotel Bristol - Carcasonne

Dia 4

Carcasonne - Le Somail - Dijous 28-06-2012

Sortida 08:13 - Arribada 15:03 - Hores pedalades 4:18

Kilòmetres - 63,00

 

Etapa llarga i un pel monòtona, el canal pràcticament no te cap resclosa i perd l'atractiu de veure com les superen les penichettes.

La fi de l'etapa és un antic port on hi feien nit els mariners quan el canal funcionava en règim comercial, avui queda un petit poble amb algunes cases encantadores i llocs per dormir i menjar.

 

Esmorzar Hotel Bristol - Carcasonne

Dinar La Guinguette - Argens-Minervois

Sopar Auberge du Somail - Le Somail

Dormir Gite d'etape Pierrette Bernabeu - Le Somail

Dia 5

Le Somail - Agde - Divendres 29-06-2012

Sortida 08:37 - Arribada 15:43 - Hores pedalades 4:42

Kilòmetres - 67,00

 

Avui l'objectiu es dormir a Agde, l'etapa tornarà a ser llarga. El ritme de pedalada es bo i ens plantem a "Les 9 éclúses de Fonsérannes" força aviat, és un lloc de parada i visita obligada, l'obra impressiona.

Passem Beziers pràcticament sense veure res, el canal passa pel costat de la ciutat i enfilem cap el mar.

Parada obligada a Agde per a veure la resclosa rodona i cap a l'hotel. Avui toca sopar mediterrani a la vora de l'aigua.

 

Esmorzar Gite d'etape Pierrette Bernabeu - Le Somail

Dinar La Guinguette - Beziers ( a les 9 rescloses)

Sopar Mare Nostrum - Agde

Dormir Hotel Le Doujou - Agde

Dia 6

Agde - Sete - Dissabte 30-06-2012

Sortida 08:27 - Arribada 11:07 - Hores pedalades 2:06

Kilòmetres - 32,00

 

Ens compliquem la vida per sortir d'Agde i després de donar unes quantes voltes al mapa trobem el camí. Està ben traçat, no té pèrdua i ens porta directes fins a la Pointe des Onglous, primer final d'etapa d'avui. Aquí al Basin de Thau s'acaba el canal ( o comença ), ens fem les felicitacions i fotografies de rigor i fem marxa enrere per trobar el camí cap a Sete.

Agafem una nova pista de bicicletes que va pel costat mateix del mar, són 12 Km asfaltats perfectes per a pedalar.

El segon final d'etapa és dur, cotxes, gent, ciutat d'estiueig. Anem cap a l'estació i mentre esperem el tren fem un mos.

S'ha acabat !!!

 

Esmorzar Hotel Le Doujou - Agde

Dinar Entrepà en Sete