Esquí a Ischgl
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació Zillertal
     
Com Anar-hi

S'ha de fer una combinació d'avió, tren i autobús. Podem escollir el volar amb Swiss a Zurich o amb Lufthansa a Munich. Aquesta darrera opció és més barata però complica una mica el viatge amb tren.

La nostra opció va ser Barcelona-Zurich amb Swiss i de Zurich a Landeck-Zams amb tren. Des d'aquesta estació hi ha autobusos i taxis que porten cap a Ischgl. A destacar que amb les dues companyies aèries es poden facturar maletes grosses i esquis sense suplement. El bitllet amb Swiss costa uns 190EUR per persona, anada i tornada

Al mateix aeroport de Zurich (o per Internet www.sbb.ch) es pot agafar un bitllet de tren de "Zurich Flughafen" fins a Landeck-Zams, sols hem de fer un canvi de tren a l'estació central de Zurich.

A l’aeroport agafem un tren llançadora que va fins a l'estació de Zurich Hauptbahnhof, allà canviem d’andana i agafem l’exprés que va a Viena i baixem a Landeck-Zams. Al davant mateix de l'estació d'aquest poble hi ha la parada d'autobusos que ens portarà fins a Ischgl.

En total costa uns 203EUR anar i tornar dues persones, incloent el tren i l'autobús. Es convenient reservar el seient de l’exprés, segons els dies hi ha força aglomeració.
Tota la combinació de transport lliga molt be, tant pel que fa a horaris com al desplaçament entre trens.

Arribats a Ischgl hem de baixar a la parada del centre del poble, just al costat del remuntador Pardatschgratbahn. Si l’hotel es cèntric podem anar a peu, en el pitjor dels cassos tardarem un màxim de 15 minuts caminant, sinó podem agafar un taxi.

En total son unes 5 hores de tren, entre viatges i esperes.


Informacions Útils

Ischgl està ubicat a la vall de Paznaun i junt amb la resta d'altres pobles de la vall s'agrupen en la marca comercial Silvretta Region. Pel que es veu en els mapes les altres estacions són molt més petites i no semblen tenir massa interès.

La vall te quatre dominis esquiables tots relligats per un autobús gratuït, són: Galtür, Kappl, See i Ischgl.  Aquesta darrera és de llarg la més interessant a més de ser la més gran ja que està connectada amb l'estació suïssa de Samnaun, un petit poble amb botigues lliures d'impostos. Com sempre el transport públic funciona molt bé i no cal el cotxe per a res.

Els allotjaments son d’estil germànic (Gasthaus, Pensions i Hotels Garni), petits negocis familiars en règim de dormir i esmorzar. Per sopar hi ha una abundant oferta de restauració molt focalitzada en els gustos austríacs i alemanys. Per sopar el que destaca, de llarg, és el Restaurant Salner.

Del poble surten tres cabines: Silvrettabahn, Pardatschgratbahn i Fimbabahn i totes tres deixen a una alçada de, més o menys, 2.600 metres. El autobús para al peu de cada una d'elles.

El que deixa en millor lloc és el segon, de l'arribada del cabina ja pots començar a esquiar i decidir si tires cap a Ischgl o Samnaun.

La neu està garantida, les pistes estan molt ben trepitjades i sobretot la part de baix, entre boscos, és molt maca. De fet si puges fins al Palinkopf a 2.800 mts. pots baixar per la pista 11 (la Eleven) que te una llargada d'11 Km i un desnivell de 1.500 mts. fins al mateix poble.

Les instal·lacions son modernes i ràpides. A part dels tres cabines, la resta son cadires que porten capota i algunes tenen calefacció al seient. Es possible menjar a les pistes, tot i que els restaurants estan sempre a tope. L'estació, en general, és cara. Cal buscar bastant per trobar un raconet que sigui més econòmic i sense tantes aglomeracions. Es pot recomanar per dinar de forma lleugera, frugal i sense aglomeracions el xiringuito Bodenalp.

Un tema important d'aquesta estació és el "apres ski", impressionant !!!. Al mateix poble, al peu dels tres telecabines, hi ha unes zones de bars a l'aire lliure on, sobretot, es pot beure. A partir de les 3, 4 de la tarda aquestes zones estan "a tope", no hi cap ni una agulla. El mateix ambient el podem trobar a partir de les 11, 12 del matí al bar Höllboden, situat al peu de les cadires C1, C2 i C3. Cal veure-ho, és impressionant.

Es parla alemany i anglès i els turistes, els que vam veure, son pràcticament de tota Europa.

Podeu trobar més informació a: www.ischgl.com


Fent Ruta
Dia 1

Dia de viatge: Cardedeu (07:18) - Barcelona (09:45) - Zurich (14:20) - Landeck-Zams · Ischgl (18:05).

Tot funciona de forma correcte, el rodalies, el bus de l'aeroport, els trens suïssos i austríacs i l'autobús. El pitjor són les dues esperes a l'estació central de Zurich i a la de Landeck-Zams, no és massa còmode i costa una mica de passar.

El poble és una mica complicat d'entendre, amb algunes pujades i baixades. L'hotel no és ben bé al centre, però estem a deu minuts caminant. No està gens malament.

Arribem que ja s'ha fet fosc i costa una mica localitzar on són les coses. Deixem les coses a l'habitació i sortim corrents a sopar.

- Dinar Entrepà a l'estació de Zurich

- Sopar al Restaurant - Pizzeria Nonna

- Dormir a l'Hotel Garni Belvedere

Dia 2
Ens llevem i està nevant, de fet ahir a la nit al sortir del restaurant ja començaven a caure volves de neu. Te pinta que tota la nit ha estat així.
Malgrat el temps, sortim a descobrir l'estació. Anem cap el Pardatschgratbahn, és el que està més a prop i ens trobem força cua per a comprar el forfait. Hi ha boira, neva i la visibilitat és molt reduïda. Tot i així ens hi estem unes 3 hores esquiant la part més baixa de l'estació enmig del bosc.
A la tarda descobrim tota l'animació del poble concentrada al peu dels tres cabines. Una gentada dins de cada garitu i a fora al carrer, nevés o fés fred. Ambient a tope !!!
Nosaltres vam preferir un té ben calent a l'Hotel Aurora.

- Dinar una "cutre" hamburguesa al costat del cabina - Gens recomanable

- Sopar al Restaurant Bauernküche Loba

- Dormir a l'Hotel Garni Belvedere

Dia 3

El dia s'aixeca tapat i amb boires tot i que la previsió deia núvols i clarianes, malgrat tot, avui podem veure una mica millor l'estació i fer-nos una idea més clara de com està organitzada.

No aguantem massa ja que el dia no s'aixeca, intentem fer temps dinant a les pistes, però el bar que trobem ja te muntat un impressionant "apres-ski" a la una del migdia. Una gentada impressionant amb DJ inclòs. Impagable de veure.

Al final decidim anar baixant i acabem dinant al poble, a la terrassa d'un hotel.

- Dinar Hotel Marie Therese

- Sopar al Restaurant Salner

- Dormir a l'Hotel Garni Belvedere

Dia 4

Avui anem a descobrir la part suïssa de l'estació. Les pistes som àmplies, ben trepitjades i la zona, en general, és força gran. Fa un molt bon dia i l'aprofitem fins al final. La darrera baixada la fem integral, des de dalt de tot fins al poble.

- Dinar una barra energètica

- Sopar al Restaurant del Hotel Sonne

- Dormir a l'Hotel Garni Belvedere 

Dia 5
El dia s'aixeca entrenyinat però el sol va fent forat i acabem amb un dia esplèndid. Avui dediquem el dia a l'extrem dret de l'estació, es tracta d'una zona  amb menys bosc, pistes molt llargues i amb força pendent.

A més de la zona descobrim, per fi, un petit bar sense massa aglomeració de gent on pots menjar un frankfurt i beure una cervesa amb total tranquil·litat.

- Dinar al xiringuito Bodenalp

- Sopar al Restaurant Gasthof Alt Paznaum

- Dormir a l'Hotel Garni Belveder 

Dia 6

Jornada on el sol anava i venia. Es podia esquiar be.

Tornem a la part suïssa i a l'extrem dret. De fet ja hem vist tota l'estació i aquests racons, sobretot l'extrem dret, semblen els millor, menys gent i pistes un pel més difícils.

La neu està molt compactada i les pistes són molt ràpides, nosaltres ens dediquem a buscar les menys escombrades.

- Dinar al xiringuito Bodenalp

- Sopar al Restaurant Salner

- Dormir a l'Hotel Garni Belveder

Dia 7

Jornada altre cop amb núvols i clarianes. Avui predomina més el sol que no pas ahir i podem gaudir d'una bona jornada d'esquí.

Refem les parta baixes de Ischgl que no estan gens malament: La pista 7, preciosa enmig d'una vall, la pista 5 amb unes pendents molt maques, la pista 11 fins al poble.

- Dinar al Vider Alp

- Sopar al Restaurant - Pizzeria Nonna

- Dormir a l'Hotel Garni Belveder

Dia 8

Viatge de tornada, refent el trajecte inicial, sense incidències.

Dia de viatge: Ischgl (10:48) - Landeck-Zams (12:37) - Zurich (17:20) - Barcelona (19:30) - Cardedeu (20:30)

- Dinar al tren, uns entrepans comprats a Ischgl

- Sopar a Cardedeu