|
Com Anar-hi | ||||||||||||||||
S'ha de fer una combinació d'avió, tren i autobús. Podem escollir el volar amb Swiss a Zurich o amb Lufthansa a Munich. Aquesta darrera opció és més barata però complica una mica el viatge amb tren. La nostra opció va ser Barcelona-Zurich amb Swiss i de Zurich
a Landeck-Zams amb tren. Des d'aquesta estació hi ha autobusos i taxis
que
porten cap a Ischgl. A destacar que amb les dues companyies aèries es
poden
facturar maletes grosses i esquis sense suplement. El bitllet amb Swiss
costa uns 190EUR per persona, anada i tornada |
||||||||||||||||
Informacions Útils | ||||||||||||||||
Ischgl està ubicat a la vall de Paznaun i junt amb la resta d'altres pobles de la vall s'agrupen en la marca comercial Silvretta Region. Pel que es veu en els mapes les altres estacions són molt més petites i no semblen tenir massa interès. La vall te quatre dominis esquiables tots relligats per un autobús gratuït, són: Galtür, Kappl, See i Ischgl. Aquesta darrera és de llarg la més interessant a més de ser la més gran ja que està connectada amb l'estació suïssa de Samnaun, un petit poble amb botigues lliures d'impostos. Com sempre el transport públic funciona molt bé i no cal el cotxe per a res. Els allotjaments son d’estil germànic (Gasthaus, Pensions i Hotels Garni), petits negocis familiars en règim de dormir i esmorzar. Per sopar hi ha una abundant oferta de restauració molt focalitzada en els gustos austríacs i alemanys. Per sopar el que destaca, de llarg, és el Restaurant Salner. Del poble surten tres cabines: Silvrettabahn, Pardatschgratbahn i Fimbabahn i totes tres deixen a una alçada de, més o menys, 2.600 metres. El autobús para al peu de cada una d'elles. El que deixa en millor lloc és el segon, de l'arribada del cabina ja pots començar a esquiar i decidir si tires cap a Ischgl o Samnaun. La neu està garantida, les pistes estan molt ben trepitjades i sobretot la part de baix, entre boscos, és molt maca. De fet si puges fins al Palinkopf a 2.800 mts. pots baixar per la pista 11 (la Eleven) que te una llargada d'11 Km i un desnivell de 1.500 mts. fins al mateix poble. Les instal·lacions son modernes i ràpides. A part dels tres cabines, la resta son cadires que porten capota i algunes tenen calefacció al seient. Es possible menjar a les pistes, tot i que els restaurants estan sempre a tope. L'estació, en general, és cara. Cal buscar bastant per trobar un raconet que sigui més econòmic i sense tantes aglomeracions. Es pot recomanar per dinar de forma lleugera, frugal i sense aglomeracions el xiringuito Bodenalp. Un tema important d'aquesta estació és el "apres ski", impressionant !!!. Al mateix poble, al peu dels tres telecabines, hi ha unes zones de bars a l'aire lliure on, sobretot, es pot beure. A partir de les 3, 4 de la tarda aquestes zones estan "a tope", no hi cap ni una agulla. El mateix ambient el podem trobar a partir de les 11, 12 del matí al bar Höllboden, situat al peu de les cadires C1, C2 i C3. Cal veure-ho, és impressionant. Es parla alemany i anglès i els turistes, els que vam veure, son pràcticament de tota Europa. Podeu trobar més informació a: www.ischgl.com |
||||||||||||||||
Fent Ruta | ||||||||||||||||
|