Esquí a Les Dolomites
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació de l'esquiada a Les Dolomites
     
Com Anar-hi

Les Dolomites son un conjunt de valls situades al nord de la regió del Veneto (a uns 200Kms al nord de Venecia). Per als italians es l'Alto Adigio i per als alemanys i austriacs el Sud-Tirol, de qui han agafat l'arquitectura i els costums.

Son un conjunt d'aproximadament 12 estacions. Les mes ben enllaçades son Alta Badia, Val Gardena i Arabba.

La millor manera d'arribar-hi, si s'està a Alta Badia, es anar en avió fins a Venecia o Treviso i de qualsevol dels dos llocs agafar un autobus que et porti fins a Cortina d'Ampezzo. En cas de tenir hotel a Corvara o Colfosco (dos pobles d'Alta Badia) i viatjar en "Low cost", l'ens de turisme et paga un taxi que et ve a buscar a l'estació d'autobusos de Cortina. Per la tornada, exactament igual.
Si s'esquia a Val Gardena es millor anar en avió fins a Milà i d'allà tambè hi han autobusos fins a Selva di Gardena.

Febrer 2008 - Tornem a Les Dolomites utilitzant Ryanair, Terravision i el taxi proporcionat per l'Oficina de Turisme d'Alta Badia. Tot funciona be excepte la tornada de Cortina a Treviso, l'autocar de Terravision ens deixa penjats a Cortina i ens hem d'espavilar a agafar un taxi a l'últim moment. El preu del taxi anirà a càrrec nostre ja que la companyia d'autobusos no se'n farà càrrec.

Gener 2010 - Aquest cop tot funciona be, sols recomanar que cal fer trucades de confirmació a la companyia d'autobús i al taxi. Respecte a aquest darrer transport, subministrat per l'Oficina de Turisme d'Alta Badia, ara es cobra 10,00EUR per persona.

 

Informacions Útils

Les estacions de les dolomites estan totes mes o menys connectades, be amb remuntadors, be amb autobús o trineu de cavalls.

Els allotjaments acostumen a ser petits negocis familiars en règim de dormir i esmorzar com els que es solen trobar a Alemanya o Austria. S'anomenen Gasthaus o be Hotel Garni. Vam escollir el Garní www.garniraetia.it
No hi ha blocs d'apartaments i estar a peu de pista (sortir i arribar esquiant) es dificil. Sí que tenen una bona xarxa d'autobusos per anar d'un lloc a l'altre.

Febrer 2008 - Aquest cop anem d'apartament, no és una mala solució. Ens atenen molt bé aquí: http://www.agenziatable.it És possible comprar menjar a un dels dos supermercats i fer la vida a casa.

Gener 2010 - Anem a una pensió que s'anomena www.montepallidi.it És confortable, propera a les pistes i té un preu raonable.


Pel que fa a les instal·lacions, son relativament modernes. En general hi ha ous, cabines, telefèrics i alguna cadira. Està ple de refugis a les pistes on pots menjar i beure a preus molt raonables.
Sorpren que les infrastructures d'esquí estan integrades als pobles sense fer-los malbé. En molts cassos arribes esquiant a un poble i per connectar amb l'altra vall t'has de treure els esquis i caminar fins a la instalació que vols utilitzar.

No existeix un plànol de les Dolomites, cada estació te el seu i l'heu de demanar en fer el canvi d'estació.

Podeu trobar una bona informació a: www.dolomitisuperski.com, www.altabadia.org i www.terravision.com

 

Fent Ruta
Dia 1

Dia de viatge: Girona (17:30) - Venecia-Treviso (19:30) - Cortina d'Ampezzo (21:30) - Corvara (22:30)

Dia 2

Avui toca descobrir l'estació d'Alta Badia i els seus pobles: Corvara, Colfosco, La Villa i Pedraces.

A primera hora del matí heu de fer la pista Gran Risa que us deixa a La Villa i d'allí enllaçar cap a les pistes de Pedraces.

Dia 3

Es pot anar cap a Val Gardena, baixeu fins a Selva i allà podeu anar a fer la Sassolungo que us torna a Selva.

Seguint la vall es pot arribar fins al Passo Sella i si heu estat matiners fins als Alpe di Siusi.

S'han de vigilar els horaris de la tornada. Hi ha força camí a fer.

Dia 4

Arabba amb la mitica Marmolada, el punt mes alt de les Dolomites, i l'inici d'una llarga baixada. Per arribar dalt de tot, cal agafar tres telefèrics encadenats. Si podeu feu-ho un dia clar, val la pena

Dia 5

S'ha de fer la Sella Ronda, la volta al Gruppo di Sella que presideix totes aquestes valls. Normalment els remuntadors que enllacen el trajecte acostumen a anar força plens, però val la pena fer-ho.

Dia 6

A la web www.dolomitisuperski,com hi trobareu referenciades diverses excursions amb esquís. Un dels mes recomanables es el "Skitour de la Grande Guerra" que ens acosta a algunes de les restes de la primera guerra mundial.

Dia 7

Una bona opció es anar fins a Cortina i fer les pistes d'alla. La tornada es una mica complicada, però haurem esquiat a les pistes olimpiques del 1956.

Dia 8

Dia de viatge: Corvara (13:30) - Cortina d'Ampezzo (15:30) - Venecia-Treviso (19:30) - Girona (21:30)