Esquí a St Anton Am Arlberg
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació St Anton Am Alrberg
     
Com Anar-hi

St Anton Am Arlberg es un poble situat a la Vall d'Arlberg a l'Oest d'Austria, a la banya sud d'aquest país. Es fronterer amb el Tirol i les ciutats més properes son Zurich (Suissa) o be Innsbruck (Austria).

El març de 2008 ja hi vam ser-hi i teníem clares les connexions, un avió fins a Zurich i després el tren fins a St Anton. La companyia Swiss te bons preus i molt bon servei si agafes els bitllets amb força anticipació. El transport d'esquís és gratuït.

En agafar el tren val molt la pena reservar el seient, et dona tranquil·litat i saps que seuràs. El tren s'agafa al mateix aeroport de Zurich, l'estació és diu Zurich Flughafen, i anem fins a l'estació principal, Zurich Hauptbahnhof. Allà un RailJet ens porta fins a St Anton. L'estació està a uns deu minuts a peu del centre del poble, si l'allotjament és cèntric si pot anar a peu perfectament.

 

Informacions Útils

St Anton Am Arlberg és una estació no molt gran connectada amb l'estació de Lech i la de Zurs mitjançant un autobús que tarda uns 20 minuts en arribar-hi i que s'agafa al final de la baixada de la pista que du a Stube.

Els allotjaments son d'estil germànic, petits negocis familiars en règim de dormir i esmorzar. Per sopar hi ha una abundant oferta de restauració per a tots els gustos... alemanys.

L'estació te dos Telecabines, una a cada extrem del poble. Al davant mateix hi para l'autobús i així, visquis on visquis, pràcticament no has de caminar per arribar-hi.

Pel que fa a les instal·lacions, son relativament modernes i moltes cadires tenen cúpula, alguna fins i tot té seients que s'escalfen. L'oferta de bars a les pistes no és molt àmplia, però es difícil no poder menjar. Tot i així, la qualitat no es extrema i tampoc es molt econòmic.

De l'allotjament a l'hotel Hotel Pensió Kirchplatz no en tenim cap queixa, és cèntric, són molt amables i el bufet d'esmorzar és còmode i molt complert. És molt recomanable.

Dels restaurants recomanar el Hotel Schwarzer Adler (tot i que aquest cop ni hi ham anar) i tots els altres que tenim relacionats menys el Dolce Vita que ens va semblar molt italià però molt dolent.

Es parla alemany i anglès.

Podeu trobar més informació a: www.stantonamarlberg.com

 

Fent Ruta
Dia 1

Dia de viatge: Cardedeu (06:30) - Barcelona (09:45) - Zurich (12:00) - St Anton Am Arlberg (17:00).

La connexió Aeroport - Tren es perfecte a Zurich (no a Barcelona)

El viatge perfecte. Entrepà a l'avió i dinar a l'estació de Zurich. Tenim problemes per a reservar seient en el tren, va ple. Intentem anar en primera i seient reservat, va ple. Al final anem a l'aventura, ens ubiquem en un seien teòricament reservat i, sorpresa, no apareix ningú en tot el trajecte. Bingo !!!

Aquest any hem escollit un hotel al centre, a uns deu minuts caminant de qualsevol dels dos telecabines. És perfecte, estem a 5 minuts del centre, i passejar amb els esquis no és que sigui fantàstic, però és suportable. Bona elecció.

- Dinar Restaurant Nordsee Zurich Hauptbahnhof

- Sopar Restaurant Furhmannstube

- Dormir a la Hotel Pensió Kirchplatz a St. Anton

Dia 2

Sol, sol, sol i ni un núvol, quina diferència amb fa sis anys. Recorrem tota l'estació i, per fi, podem veure el paisatge. Neu una mica dura però a mesura que avança el dia es posa perfecte.

- Dinar Restaurant Hex (al costat del Gazlig)

- Sopar Restaurant Trödlerstube

Dia 3

Mateix temps, l'hem ensopegat. Seguim esquiant a St. Anton però avui fem les cantonades: St. Christophe, Stube. Baixades llargues i tranquil·les. La del Valluga fins a Stube, de primera divisió.

- Dinar Restaurant Alte Gasse al cantó de Nasserein

- Sopar Restaurant Dolce Vita

Dia 4

Avui toca Zurs i Lech. S'hi pot arribar agafant a St. Anton l'autobús postal 92 (de pagament) o be esquiant. Agafem aquesta darrera opció, cal anar cap a la zona de Galzig i combinant pistes anar a trobar la número 17. Al final de la baixada hi ha la carretera i allà, cada 10 o 20 minuts hi ha un autobús cap a Zurs i Lech.

Segons a quina hora cal donar força cops de colze per encabir-s'hi, nosaltres acabem pujant, anem drets però arribem.

La tradició diu que s'ha de fer un recorregut anomenat "Der Weisse Ring", nosaltres el fem. Es pot iniciar a Zurs o Lech. L'avantatge de la primera estació és que hi ha menys gent d'entrada, a Lech comença al telecabina de Rufikopf i d'allà cal anar seguint les indicacions, no té pèrdua i val la pena.

Per tornar, altre cop l'autobús fins a Stube i cap a St. Anton.

- Dinar Una hamburguesa a la guingueta Inter Sport al costat del telecabina Galzig

- Sopar Restaurant Maximilian

Dia 5

Fem St. Anton però ens desviem cap a la zona de Rendl. Està a l'altra banda de la carretera i per anar-hi cal agafar un Telecabina al costat del Galzig. Poca gent, àmplia i fàcil d'esquiar. Molt recomanable.

- Dinar Restaurant Bifang-Alm, tornant de Rendl

- Sopar Restaurant Aquila

Dia 6

Fem un St. Anton, però abans de perdre'ns fem un parell de cops la negra que arriba al Nasserein, a primera hora està molt bé i quasi no hi ha ningú. Després, caps als extrems i a gaudir.

- Dinar Restaurant Rauzerstüble, tornant de Stube

- Sopar Restaurant Trödlerstube

Dia 7

El dia comença una mica tapat i amb nuvols, decidim tornar a Rendl que allà sembla que hi toca el sol, l'encertem... Nosaltres i mil més, no està tant buit com el primer dia. Mentre, el dia es va aclarint i passat el migdia tornem a les pistes centrals de St. Anton per acabar el dia i la setmana. Tot ha anat bé.

- Dinar Pizzeria Take Away Anthony's, asseguts a la font al mig de St. Anton

- Sopar Restaurant Aquila

Dia 8

Aprofitem les 3 hores de marge de Zurich per a donar un tomb per la ciutat. Aquest cop ens trobem al mig de la part més antiga de la ciutat. Un passeig molt agradable.

Dia de viatge: St Anton Am Arlberg (09:51) - Zurich (12:45) - Barcelona (19:30) - Cardedeu (21:30)

- Dinar Restaurant Asiàtic a l'aeroport de Zurich

- Sopar al Mosaic a Cardedeu