Esquí a St Anton Am Arlberg
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació St Anton Am Alrberg
     
Com Anar-hi

St Anton Am Arlberg es un poble situat a la Vall d'Arlberg a l'Oest d'Austria, a la banya sud d'aquest país. Es fronterer amb el Tirol i les ciutats més properes son Zurich (Suissa) o be Innsbruck (Austria).

Un avió fins a Zurich o Innsbruck, depen de les connexions, i després un tren fins a St Anton és la forma més fàcil d'arribar-h. La companyia Swiss te bons preus i molt bon servei si agafes els bitllets amb força anticipaciói.

És normal portar els esquís al tren, tothom ho fa, i sí val la pena reservar el seient. El millor es agafar un tren de Zurich Flughafen fins a Zurich Hauptbahnhof i allà un ICC fins a St Anton. Arribats a l'estació si no tens l'hotel molt a prop cal agafar un taxi. Son cars però et faciliten la vida i no has d'arrossegar l'equipatge.

 

Informacions Útils

St Anton Am Arlberg és una estació que no està connectada amb cap altre. No es excessivament gran, però per a qui l'hi agradi el fora pistes el terreny a esquiar augmenta. A una hora d'autobus hi ha Zurs i Lech. No estan connectades i anar-hi es una excursió.


Els allotjaments son d'estil germànic, petits negocis familiars en règim de dormi i esmorzar. Per sopar hi ha una abundant oferta de restauració per a tots els gustos.

L'estació te dos Telecabines, una a cada extrem del poble. Al davant mateix hi para l'autobús i així, visquis on visquis, pràcticament no has de caminar per arribar-hi.

Pel que fa a les instal·lacions, son relativament modernes i les cadires tenen, practicament totes, cúpula i seients que s'escalfen. L'oferta de bars a les pistes no és molt àmplia, peró es dificil no poder menjar. Tot i així, la qualitat no es extrema i tampoc es molt econòmic.

Es parla alemany i anglés.

Podeu trobar més informació a: www.stantonamarlberg.com

 

Fent Ruta
Dia 1

Dia de viatge: Cardedeu (12:00) - Barcelona (15:30) - Zurich (18:00) - St Anton Am Arlberg (22:30).

La connexió Aeroport - Tren es perfecte a Zurich (no a Barcelona)

L'avió arriba amb retard a Barcelona i surt amb retard. Això ens fa perdre el tren i ens impedeix arribar a St. Anton a una hora normal. Agafar un taxi a l'estació es un pel complicat però al final entenem que la gent els comparteix. No tenim sort i l'hem d'agafar nosaltres sols.

A l'avió ens hem quedat sense entrepà, hem de menjar alguna cosa a l'eroport de Zurich i barretes mentre esperem a l'estació. El sopar?.. a la imaginació.

- Dormir a la Pensió Haus Seppaler a St. Anton (Nasserein)

Dia 2

Dia horrible! Plou tota l'estona i fa vent. Ens dediquem a passejar per St. Anton. Crec que vam fer el carrer principal unes 7 o 8 vegades.

Acabem farts, a veure si demà millora

- Dinar Restaurant Grieshof

- Sopar Pizzeria Pomodoro

Dia 3

Avui toca sol però la neu està molt malament. La pluja d'ahir i la calor que fa l'han deixada humida i pesada. Mala sort. Així i tot no abandonem i aguantem tot el dia.

- Dinar a les pistes al cantó de Rendl

- Sopar Restaurant Maximilian

Dia 4

Avui toca neu. Neva tot el dia amb força i l'estació segueix a mig gas amb les pistes altes tancades. Hi ha força boira i no ens aventurem massa lluny.

Tothom deu pensar el mateix ja que malgrat la nevada les pistes estan molt malmesses. Així i tot aguantem.

- Dinar Una hamburguesa al xiringuito al costat del telecabina

- Sopar Restaurant Aquila

Dia 5

Mes neu i boira que ahir. Decidim fer festa i agafar un tren a Innsbruck: farem turisme.

El centre històric es preciós, amb palaus i museus, els mirem tots. Anem fins al trampolí olimpic que sembla presideixi la ciutat. Tot plegat ens fa passar una agradable jornada.

- Dinar Un panini al restaurant Il Campo a Innsbruck

- Sopar Pizzeria St. Antonio a Nasserein

Dia 6

Per fi!!! Un dia esplendid, assolejat, fred. Aprofitem i ens en anem d'excursió a veure fins on dona l'estació. Descobrim St Christoph i Stuben. Llocs bonics i freds, molt freds, sobretot la tornada des de Stuben. La vall que s'esquia per arribar-hi es fantastica.

- Dinar a les pistes. Alberg Kapall

- Sopar restaurant Le Fonti .

Dia 7

Dia tapat i amb nuvols, tot i així ens hi passem tot el dia fins passades les 4. Parem un xic més aviat per a poder anar a comprar el bitllet del tren de tornada a l'oficina OBB i així evitar les cues de l'endemà al matí.

Intentem repetir sopar al MAximilian, però la Stephanie ens aconsella l'Hotel Schwarzer Adler i l'hi fem cas. Extraordinari i no gaire car.

- Dinar a les pistes. Bar TAP's (Una super-hamburguesa)

- Sopar Hotel Schwarzer Adler

Dia 8

Aprofitem les 3 hores de marge de Zurich per a donar un tomb per la ciutat. L'oficina de turisme te uns mapes que marquen una ruta de 2 hores. Val la pena aprofitar-ho.

Dia de viatge: St Anton Am Arlberg (09:51) - Zurich (12:45) - Barcelona (19:30) - Cardedeu (21:30)

- Dinar Kebab a Zurich

- Sopar a Cardedeu