Esquí a Vail
Informacions
 
     
Fotografies Plana inici Informació esquiada a Vail
     
Com Anar-hi

En avio, obvi. Vail es a l'estat de Colorado, enmig de les Muntanyes Rocallosses.

Per anar-hi cal escollir una bona connexio, la nostra amb Delta Airlines no ho era. BA vola directe a Denver des de Londres, Lufthansa ho fa directe des de Frankfurt i caldria mirar KLM.

El nostre viatge va ser cansadisim, 24 hores seguides de viatge amb una espera de set hores al JFK de Nova York. Despres encara quedava el vol fins a Denver, amb un altre canvi d'horari que ens va situar molt tard a la nit.

De Denver encara has d'arribar al teu destí. Hi ha diverses companyies de Bus, Microbus o Taxi que et porten cap als diversos Ressorts en unes dues hores.

En total ens vam aixecar a les 6 del matí i ens en anavem a dormir a les dues de la matinada d'allà.


Informacions Útils

Vail te les pistes situades a les dues vesants d'una muntanya, la part davantera (Front Side) es la que dona a la vall del poble de Vail. Les pistes son amples, ben trepitjades i amb pendents per a tots els gustos però entre el tipus de neu i de pista es fa un esquí fàcil.

La part del darrera (Back Bolws) dona acces a petites valls amb pista marcada pero sense trepitjar. És el paradis el dia que hi cau mig metre de neu nova. De fet la muntanya s'esquia tota sigui en pista trepitjada o en neu verge.

Els enllaços estan molt ben fets i senyalitzats i en cas d'error hi ha un bus que recorre el poble de Vail, enllaçant totes les zones d'esqui. De fet Vail te tres sortides d'autopista: Vail West, Vail i Lionshead. Aquest darrer nucli està força be, te serveis i està a prop de l'ou que puja a dalt de l'estació

Amb el mateix forfait es pot anar a esquiar a d'altres estacions del voltant, la mes propera es Beaver Creek, una estacio que sembla que és del mateix esti de Vaill.

Cal tenir en compte que l'estacio, a l'hivern, tanca al voltant de les 3 o quarts de 4 i que els Bolws ho fan a les 2, quarts de 3.

Si es pot escollir el lloc de l'apartament, millor fer-ho prop d'un remuntador t'estalvies el tema del bus. Pel que fa als serveis, no hi ha masses supermercats. De fet no n'hi ha cap de gros a preus raonables. Cal anar a uns tres kilometres per a trobar-ne un. En el nostre cas els apartaments on estavem (Antlers At Vail) ens van portar en cotxe fins al super dos cops. Un bon servei.

Els apartaments eren molt àmplis, ben cuidats i amb tots els serveis. Un 10, molt recomanables.

 

Fent Ruta

Vail te dos ambients d'esquí molt diferenciats: El Front Side on trobes totes les pistes trepitjades i amplies i els Back Bowls, amb neu verge i sense trepitjar. En funció del que agradi a cada persona s'esquiarà mes en un loc o en un altre. Les pistes tenen uns quants restaurants, no masses, on es pot pendre una sopa calenta o una mica de menjar. No es especialment bo, però senta be.

Dia 1
Viatge de Barcelona a Vail per etapes
1a Barcelona - Nova York 09.35 - 12.30 amb Delta Airlines. Viatge llarg i amb molt vent de cara que el va fer incomode. A l'arribada tenim una espera de 7 hores fins al seguent vol. Mortal!
2a Nova York - Denver 19.10 - 23.00 L'avio surt amb una mica de retard pero el vol no te cap incidencia.
3a Denver - Vail 23.00 - 01.30 amb un bus de la companyia Colorado Mountain Express. Arribem al voltant de les dues de la matinada desfets pel cansament, portem 24 hores sense dormir.
Trobem les claus de l'apartament en una caixeta a recepcio, tothom ja dorm. Nosaltres preparem una mica l'apartament i ens hi posem. El v¡atge es per oblidar. La connexio amb Delta es molt dolenta, a evitar de totes totes. La resta perfecte, l'apartament es gran, comode, confortable i ben equipat.
Dia 2
Vencent el cansament i la son ens en anem a esquiar. Estem just al costat d'un remuntadir i ho aprofitem. Seguim un dels itineraris que hi ha a la web de l'estacio, ens hi estem tot el dia.
Dia 3
Seguim un segon itinerari tot i que el dia no acompanya gens. Tapat, vent i a estones nevant. Aguantem casi tot el dia.
Dia 4
Avui anem a descobir la part mes a l'oest de l'estacio i aixi haurem fet tot el Front Side. Han caigut uns 4 cmts de neu nova i fa una mica de sol, fantastic!. La situacio no dura gaire i comença a nevar, fa mes fred i hi ha una mica de boira. Cap a les 2h comencem a plegar.
Dia 5
Fa un dia esplèndid. Comencem a esquiar per les pistes del Front Side i al cap d’una estona anem a tastar els Back Bowls: la neu es impressionant. En sortim per anar a fer un mos al “Buffalo’s” i tot seguit tornar-hi, fins a final del dia. Aquesta part es la que diferencia l’estació de qualsevol altre.
Dia 6

S’ha de tornar a la part del darrera. Ha nevat una mica a la nit i cal aprofitar la neu nova. No tenim sort i molta part ha estat trepitjada, cal buscar nous llocs. Acabem esgotats al final del dia.

Dia 7
Avui ens dividim, uns quants compren el forfait per anar a esquiar, al principi el dia estava una mica tapat però el sol sortirà hi els acompanyarà fins al migdia. Toca acomiadar els Back Bowls. Els altres visiten el poble de Vail a fons: El Museu, força interessant, la “Library” (Biblioteca), el pont cobert, la pista de gel, etc. Un matí força interessant. A la nit fem el comiat al restaurant Lancelot; recomanable
Dia 8

Viatge Vail Barcelona

Ens aixequem a les 5, ens recull la furgoneta i iniciem un viatge sense cap història (acostumen a ser els millors) que ens portarà de Vail a Denver, tot seguit en un vol de Delta arribem a l’aeroport JFK de Nova York. Agafem amb un petit retard en la sortida el vol cap a Barcelona. Hi arribem a les 08:15 del diumenge, frescos com una rosa.